www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Hoera! Wij zijn blij met onze nieuwe collega Bertwin Bergman.

12 juni 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Bertwin Bergman

Bertwin Bergamn naast een mobiele kijkhut ( Ook leuk voor Vlieland;-)


Bijna 18 jaar hebben we in dat bijzondere huis gewoond en 16 jaar was ik beheerder van de camping. Door de reorganisatie van enkele jaren geleden werd Frederiek Breijer beheerder en mag ik haar (gelukkig) nog assisteren. Ik ben hartstikke blij met onze nieuwe woning met uitzicht op het Wad en ik ben ook gelukkig met het feit, dat Bertwin en Samantha nu de nieuwe bewoners zijn van Postweg 1.

 

Zijn vriendin Samantha geeft les aan kinderen uit het speciaal onderwijs in Lelystad. Ze maakt dit schooljaar daar af en mag het nieuwe schooljaar voor 4 dagen aan het werk op onze brede school De Jutter. Zelf zei ze me; “Ik leef voor het onderwijs”. Dus beiden gaan hier aan de slag!

Bertwin stelt zichzelf hieronder aan u voor:

Mijn naam is Bertwin Bergman en ben 27 jaar oud. Per 1 juni 2017 mag ik gaan werken als boswachter beheer op het mooie waddeneiland Vlieland. Ik ga wonen in het woonhuis van de Lange Paal waar ik de afgelopen tijd al veel ben wezen klussen. Vanaf jongs af aan ben ik al verknocht aan de wadden en ga met veel plezier beginnen aan deze mooie uitdaging.

Dag Oostvaardersplassen

 Ik werk al enige jaren voor Staatsbosbeheer en wel in het mooie Flevoland. Hier was ik boswachter publiek in de Oostvaardersplassen. Ook een gebied wat een bijzondere plek in mijn hart heeft. Aankomend september is het 10 jaar geleden dat ik als leerling boswachter ben begonnen op Vlieland. Ik heb hier toen een half jaar mogen werken en leren. Vervolgens heb ik nog een half jaar op Terschelling gewerkt, ook voor een half jaar.

Wat ga ik doen op Vlieland?

 Ik mag me op Vlieland bezig gaan houden met de beheertaken op het eiland. Samen met de collega’s op Vlieland lijkt me dit een prachtige uitdaging. Ik ben een echte teamspeler en kijk er dus naar uit om aan de slag te gaan. Ik hou van grote dynamische gebieden, hier hebben de Oostvaardersplassen en Vlieland wel overeenkomsten. Vind grootschalige gebieden fascinerend, prachtig hoe de natuur inspeelt op bepaalde processen. Evenals vind ik het een uitdaging om natuur en recreatie hand in hand te laten gaan. Ik heb in de afgelopen jaren in de Oostvaardersplassen gezien wat voor impact het heeft als een gebied een steeds groter publiek trekt. Iedereen wil wat en het is aan Staatsbosbeheer om dit in goede banen te leiden. Na het uitkomen van de film ‘De Nieuwe Wildernis’ zijn de bezoekersaantallen flink gestegen. Hier heb ik de afgelopen jaren onder andere gewerkt aan het vergroten van de belevingswaarde, maar waar ook de natuur rust krijgt om ook de mooie en unieke dingen te kunnen blijven zien.

Daar heb ik zin in!

 Ik typ dit bericht op de boot vanaf Vlieland en heb in het hemelvaart weekend de afgelopen dagen gezien hoeveel mensen er van het mooie eiland genieten. Een mooie uitdaging om eilanders en badgasten te laten blijven genieten van Vlieland!

 Kom gerust eens langs voor een kop koffie om nader kennis te maken. (Dennenlaan 4) En kom je me tegen spreek me gerust eens aan. Ik heb in elk geval veel zin om te beginnen.

 

reageren

geef een reactie

  • Anke Bruin
    12 juni 2017 om 16:39

    Hallo Olga&Harm!

    Hoop jullie vlug weer te zien hier. Jullie hebben nog iets te goed volgens mij 😉
    groetjes,
    Anke

  • Olga
    12 juni 2017 om 15:16

    Bertwin en Samantha heel veel succes op het mooie Vlieland.?
    Harm en Olga Hoving

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog