www.boswachtersblog.nl/ Texel

Jan van Assema nieuwe beheerder bij Staatsbosbeheer Texel

2 september 2014 Boswachter Erik van der Spek in Texel
Beheerder Jan van Assema
Beheerder Jan van Assema

Per 1 oktober wordt Jan van Assema de beheerder van Staatsbosbeheer op Texel. De huidige beheerder Bart Witte gaat vanaf die datum in het district Noord-Holland-Noord grotere werkzaamheden begeleiden.

Het district Noord-Holland-Noord omvat alle natuurgebieden van Staatsbosbeheer in West-Friesland, Noord Kennemerland en op Wieringen en Texel. Door binnen het hele district één beheerder grote klussen, projecten en werkzaamheden te laten coördineren ontstaat een betere werkverdeling. Dit komt de kwaliteit en efficiëntie ten goede komt en vermindert de werkdruk.

Bart Witte (c) Zilte Zaken
Bart Witte (c) Zilte Zaken

Binnen het district wordt het aantal beheerheden teruggebracht van drie naar twee. De beheereenheden Noordkop en Schoorl worden samengevoegd tot de beheereenheid De Kop. Door deze samenvoeging kan hier efficiënter worden gewerkt. Nathan Krab wordt de beheerder van de beheereenheid De Kop. Trudy van der Zanden blijft als districtshoofd verantwoordelijk voor de beheereenheden Texel en De Kop.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Cor Westdorp
    4 september 2014 om 21:03

    Jan van Assema, succes in je nieuwe werkkring, je hebt een geweldig voordeel; beroerder dan Bart Witte kan je het zeker niet doen!

    vriendelijke groet,

    Cor Westdorp.

    • Piet van Noort (@PietvanNoort)
      4 september 2014 om 21:48

      Leer ons eens wat meer over Staatbosbeheer personeel Cor. Bart krijgt wel de zware onafgemaakte taak van Jan om te bewijzen dat nieuwe natuur, bij het opspuiten van zand over unieke strekdammen, meer inhoud heeft dan de vernietigde. Natuurlijk moet hij wel rekening houden met de veroorzaakte milieu belasting en de schade aan de natuur bij het opzuigen van zand op zee.

  • Niek Borsboom
    2 september 2014 om 19:51

    Bart en Jan, veel succes en plezier met jullie nieuwe werk

  • Jan van Assema (@JvAssema)
    2 september 2014 om 18:49

    Hallo Piet,

    Het is nog niet bekend wie vanuit Staatsbosbeheer de zaken rondom het project Kust op Kracht onder zijn hoede zal gaan nemen. Mogelijk dat er zelfs meerder mensen op dit dossier aan de slag gaan. De (mogelijk negatieve) effecten van het buitendijkse werk op de Natura 2000 gebieden in Schoorl en Petten vragen immers een ander vorm van aandacht dan bijvoorbeeld de ruimtelijke kwaliteit binnendijks of de plannen die de Gemeente Schagen met het dorp Petten heeft.
    Totdat mijn vervanger(s) bekend zijn zal ik op dit dossier actief blijven.

    Met vriendelijke groet,
    Jan van Assema

  • Piet van Noort
    2 september 2014 om 17:55

    Heeft Jan van Assema zijn klus over de nieuwe natuur bij het opgespoten zand voor de Hondsbossche en Pettemer Zeewering al afgerond of neemt zijn opvolger dit over. Ik ben benieuwd of Staatsbosbeheer de litanie van de Vrienden van de Hondsbossche met hun nieuwe natuur gaan evenaren of verbeteren?

  • Jan Duin
    2 september 2014 om 08:04

    Goede morgen Erik,

    Begrijp ik nu goed dat er in het district twee beheerseenheden zijn: Texel en de rest (de Kop)?

    Groet van Jan Duin

    • Erik van der Spek Staatsbosbeheer Texel
      2 september 2014 om 08:13

      Goedemorgen Jan,

      dat klopt sinds maandag.

      groet, Erik

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog