www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Beleef een avontuurlijke zomer in de Schoorlse Duinen

30 juli 2024 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

Wat moet je nou echt hebben gedaan deze zomer? Lees hier de 3 tips van de Boswachter en maak van jou zomer een avontuur!

Tip 1: Wandelen met droge voeten

Het is dan misschien hartje zomer maar het kan nog erg nat zijn op de paden. Je kan natuurlijk voor de avontuurlijke optie kiezen: op sandalen of blote voeten gewoon het pad volgen. Mocht je liever droge voeten houden, kies dan één van de droge voeten routes. Met deze routes van 5 tot 13 km kan je met een gerust hart op pad. Bekijk hier de routes.

Ontdek de verhalen van het bos

Om het Jaar van het Bos te vieren, heeft Staatsbosbeheer een unieke wandelervaring gecreëerd: de Van Boom tot Bos wandeling. In de Schoorlse Duinen volg je de ‘roetroute’, een pad vol natuurverhalen en videoberichten van de boswachters. Scan onderweg de QR-codes om meer te leren over bomen, bossen en het belang van bosbeheer. De wandeling begint bij Buitencentrum Schoorlse Duinen, waar je de eerste QR-code vindt. Volg de route en laat je verrassen door verhalen en leuke opdrachten uit het bos. Ontdek de geschiedenis en het beheer van de bossen terwijl je door dit prachtige natuurgebied wandelt.

Kom picknicken

Tijdens een mooie wandeling of fietstocht kan je heerlijk je kleedje uitrollen. In de Schoorlse Duinen moet je op wegen en paden blijven. Daarom hebben de boswachters hiervoor hebben speciale dagrecreatieterrein geselecteerd. Op deze prachtige locaties kan je met een gerust hart neerploffen en genieten van een picknick. Dus kleedje, broodje en drinken mee en op naar de Schoorlse Duinen!

 

reageren

geef een reactie

  • Marcel Jongbloets
    31 juli 2024 om 08:03
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog