www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Nationaal Park Nieuw Land biedt podium aan het Grachtenfestival

13 augustus 2024 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Op 23 augustus geeft Nationaal Park Nieuw Land podium aan het Grachtenfestival in het Hollandse Hout bij Lelystad.

Grachtenfestival in het Hollandse Hout?

We kennen het muziekevent toch vooral van de Amsterdamse grachten, waar mensen in bootjes kunnen genieten van klassiek en jazz. Waarom dan in Lelystad en dan ook nog in de bossen van het poortgebied Oostvaardersplassen Lelystad van het Nationaal Park Nieuw Land?

Prachtig concert van Lunette Saxophone Quartet bij het Triadegebouw in 2023

Het Grachtenfestival vindt plaats op meer dan 100 verschillende locaties in en rond Amsterdam plaats. De afgelopen twee jaar heeft de organisatie de samenwerking gezocht met de gemeente Lelystad, Nationaal Park Nieuw Land en Staatsbosbeheer. Bij deze organisaties bestond al langer de wens om klassieke muziek in de groene omgeving van het Hollandse Hout te laten horen. Een plek waar cultuur en natuur elkaar kunnen ontmoeten. Zo kwam vraag en aanbod bij elkaar en kunnen we inmiddels terugkijken op een hele leuke en vruchtbare samenwerking.

3de editie

Op 23 augustus vindt de derde editie plaats en wordt er op drie verschillende plekken in het Hollandse Hout door jonge talentvolle musici klassieke muziek ten gehore gebracht. Prachtige muziek waar je ook nog eens gratis van mag genieten (met dank aan de Gemeente Lelystad).

Waar moet je zijn om naar wie te luisteren?

Het event vindt plaats op drie locaties bij de Buizerdweg (zie onderstaand kaartje).

Bij Toms Creek speelt het Huybrechts Duo . De Schotse fluitiste Nicola Stevenson en de Australische altvioliste May Bardsley spelen onder andere werk van Bela Bartok en Albert Huybrechts.

Bij het Triade gebouw langs de Buizerdweg speelt SeT Duo. Saxofonist Zofia Kęsy en percussionist Te-Ping Teng laten muziek horen van Piazolla en Philip Glass.

En op het veldje van Pelgrim blazen de trombones van het Nymphéas Trombone Quartet prachtige madrigalen uit de 15de en 16de van onder andere josquin Desprez .

De drie ensembles spelen hun respectievelijke programma’s om 13:00, 14:00 en 15:00 uur. Je kunt ze dus alle drie beluisteren.
De podia liggen op loopafstand van elkaar. Hoop jullie te zien bij het leukste muziekfestival van Nationaal Park Nieuw Land.

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog