www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Investering in toekomstige collega’s

18 juli 2024 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Vanuit de hogeschool waren Maaike Cox, Linda Nol, Jeffrey van Lent en Suzanne Koenders aanwezig. Vanuit Staatsbosbeheer was ook IJsbrand Zwart aanwezig.

Afgelopen vrijdag 12 juli ondertekende Riena Tienkamp, provinciehoofd Flevoland, in Almere de vernieuwde samenwerkingsovereenkomst met Aeres Hogeschool Almere, richting toegepaste biologie. Met de ondertekening hebben we voor 5 jaar ons verbonden aan het inzetten van Staatsbosbeheer-collega’s in het studieprogramma van Aeres. Door bijvoorbeeld gastcolleges te geven en veldwerkpractica te faciliteren. Ook bieden we plaatsen voor halfjaar- en afstudeerstages aan.

Met de overeenkomst tussen Aeres en de provinciale eenheid Flevoland vullen we een stukje in van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid: natuur dichter bij de mensen brengen. We doen het ook om een bijdrage te leveren aan de opleiding toegepaste biologie, want dat is een investering in mogelijk toekomstige collega’s.

In de praktijk van de Oostvaardersplassen

Om een indruk te geven van wat we zoals doen: dit jaar zijn er bij de Oostvaardersplassen 4 stagiairs van Aeres actief. Er is door de beheereenheid Oostvaardersplassen een programma opgezet waarin 24 studenten in groepjes van drie een advies hebben opgesteld voor het inrichten van een gebied met als doel het versterken van de natuurkwaliteit. Daarnaast zijn door Staatsbosbeheer-collega’s dit jaar 4 gastcolleges aan studenten van Aeres verzorgd.

Lange samenwerking en gemeenschappelijke doelen

Al sinds de oprichting van Aeres Hogeschool Almere is er sprake van een hechte samenwerking met Staatsbosbeheer in verschillende modules binnen de opleiding Toegepaste Biologie. Deze samenwerking is nu verlengd tot 2029! Staatsbosbeheer zet zich in voor een natuurlijke leefomgeving, waar mensen zich verbonden mee voelen en die bescherming biedt aan waardevolle planten en dieren. De leefomgeving is tevens een van de grote lijnen binnen het onderwijs van Aeres Hogeschool. Samenwerken in én aan de natuur is hierdoor bijna vanzelfsprekend. Krachten worden gebundeld rondom onderwijs, onderzoek, kennisdeling en het toevoegen van maatschappelijke waarde.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog