www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Ontdek Nationaal Park Nieuw Land via nieuwe passantensteiger

12 juli 2024 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Vanochtend is een nieuwe passantensteiger in het Hollandse Hout in Lelystad geopend. Recreanten die in de Lage Dwarsvaart willen ‘uitstappen’ kunnen dat hier nu doen. Bij de steiger bevindt zich  een nieuw informatiebord over Nationaal Park Nieuw Land. Hierop staan onder andere wandel- en fietsroutes en een overzicht van bijzondere vogelsoorten die  in het park voorkomen.

Gedeputeerde Harold Hofstra is trots op het resultaat: “deze passantensteiger is één van de vele projecten waarmee we de beleving voor bezoekers vergroten in Nationaal Park Nieuw Land. Het nabijgelegen informatiebord laat wandelroutes zien, maar ook fietsknooppunten, horeca en overnachtingsmogelijkheden. Zo worden bezoekers op het gebied van natuurbeleving en recreatie volledig bediend in het nationaal park.”

“Kanoën rond en het Hollandse Hout, als poortgebied van het Nationaal Park Nieuw Land, horen bij elkaar. Het geeft de bezoeker de unieke ervaring om dit prachtige bosgebied vanaf het water te kunnen zien en horen. De kans wordt steeds groter om tijdens het varen een ijsvogel of een bever te spotten.” aldus Wouter Wubben, gebiedsmanager Oostvaardersplassen van Staatsbosbeheer.

Boten en kano’s

De nieuwe passantensteiger is een 40 meter lange aanlegplek voor boten. De boten kunnen hier ook een paar nachten blijven liggen. Daarnaast is er een uitstapplek voor kanovaarders.

“Dat je van zó dichtbij de natuur bij de stad kunt ervaren is uniek’, aldus wethouder Piet van Dijk. ‘Ons uitgangspunt is om Lelystad als hoofdstad van Flevoland en hoofdstad van de nieuwe natuur op deze manier verder ontwikkelen. Hierbij staat de verbinding tussen mens en natuur centraal”.

In dit gebied komen de komende jaren onder andere nieuwe wandelpaden en er wordt een kilometerslange slenk (watergeul) aangelegd. Deze ontwikkelingen zijn onderdeel van een nieuw poortgebied van Nationaal Park Nieuw Land.

Ontdek het zelf!

Benieuwd waar u kunt varen in Nationaal Park Nieuw Land? Bekijk dan de website: www.nationaalparknieuwland.nl/nl/doen/varen.

De passantensteiger is mede mogelijk gemaakt door Staatsbosbeheer, gemeente Lelystad en provincie Flevoland. Via een bijdrage van de Europese Leader subsidie en bijdragen van provincie Flevoland en gemeente Lelystad is de steiger gefinancierd.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog