www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Zomerexcursies in het Robbenoordbos

26 juli 2024 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Ga mee het op excursie in het bos. (Foto: Marleen Annema Fotografie)

Het is zomer! Veel mensen genieten inmiddels van hun welverdiende vakantie. Even geen wekker zetten en tijd om jezelf weer even op te laden met energie van de zon èn nieuwe ervaringen. De natuur is hier de perfecte plek voor. Tijdens een wandeling door het bos heb je misschien wel een ontmoeting met een ree, of zie je een buizerd magisch voor je uitvliegen. Deze zomer kun je ook mee op excursie in het Robbenoordbos.

Speuren naar vleermuizen

Zodra de dag ten einde loopt, komen ze te voorschijn: vleermuizen. Ontdek samen met vleermuizenexpert Jan Boshamer en natuurgids Jan Hooiveld de wereld van dit kleine zoogdiertje. Tijdens de wandeling nemen we een aantal batdetectoren mee: een apparaat dat de sonarsignalen van de vleermuizen hoorbaar maakt. Met behulp van de gidsen leer je hoe je de verschillende vleermuizen kunt herkennen en hoe ze leven.

Deze excursie is ook heel geschikt voor kinderen. Belangrijk is wel dat zij een stukje kunnen wandelen en stil kunnen zijn op momenten dat dat gevraagd wordt.

Excursiedata
• Zaterdag 14 september om 19.45 uur tot circa 21.45 uur
• Zaterdag 21 september om 19.30 uur tot circa 21.30 uur

Aanmelden voor de vleermuisexcursie kan hier.

Wandelexcursie voor honden en hun baasjes

Heb jij een hond, houd je van wandelen en van de natuur? Ga dan gezellig met je viervoeter mee op excursie in het Robbenoordbos bij Wieringerwerf. Je wandelt met mij en ‘boswachtershondje’ Twirre door het Robbenoordbos. Onderweg vertel ik je meer over het ons werk als boswachter, heb bosbeheer en de flora en fauna die je in het bos kunt tegenkomen.

We wandelen circa 4 kilometer in ongeveer 1,5 uur. Loopse honden en honden die niet met andere honden kunnen opschieten kunnen helaas niet deelnemen aan de excursie. Er geldt een maximum van 2 honden per deelnemer/gezin. We wandelen met de honden aangelijnd.

Excursiedata
• Vrijdag 9 augustus om 10.00 uur tot circa 12.00 uur.
• Zaterdag 17 augustus om 9.00 uur tot circa 11.00 uur.

Aanmelden voor de wandelexcursie met hond kan hier.

Kosten voor de excursie
Kosten voor deelname zijn:

  • 8,50 euro p.p. voor volwassenen
  • 5,50 euro p.p. voor kinderen tot 15 jaar
  • Honden mogen gratis deelnemen 😉

De opbrengst van beide excursies gaat naar het Buitenfonds voor het herstellen van de uitkijktoren in het Robbenoordbos.

Fijne vakantie!

Ik hoop dat je deze zomer kunt genieten van alle bijzondere flora en fauna in de natuur in binnen- of buitenland waar we als mens ook zelf onderdeel van zijn. Juist omdat je wat meer rust ervaart in je vakantie, sta je er ook wat meer voor open om de natuur te ervaren. Niets moet, maar jezelf onderdompelen en lekker ervaren kan gewoon! Heel veel plezier en geniet van je zomer.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog