www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Kom naar de Natuurwerkdag in het Dijkgatbos of op Wieringen

2 oktober 2024 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Help mee tijdens de Natuurwerkdag op Wieringen of in het Dijkgatbos. (Foto: Marleen Annema)

Maak kennis met de natuur op het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Bij Staatsbosbeheer in de gemeente Hollands Kroon kun op 1 en 2 november je meehelpen tijdens de Natuurwerkdag op Vatrop (Wieringen) of in het Dijkgatbos.

Wat gaan we doen?

Op vrijdag 1 november maken we de vogeleilandjes in de kleiput bij Vatrop weer vrij van begroeiing, zodat de kluten er in het nieuwe jaar weer volop ruimte hebben om te broeden. Een unieke kans om het gebied eens van een andere kant te bekijken. Het werk bestaat uit het handmatig verwijderen van begroeiing.

Op zaterdag 2 november gaan we aan de slag in het Dijkgatbos, waar we een deel van de bosrand uit gaan dunnen. Dit betekent dat we de (jonge) boompjes die daar opgekomen zijn gaan snoeien zodat er meer licht op de bodem komt.  Hierdoor komt er ruimte voor andere planten en struiken. Dit is belangrijk voor sommige soorten (broed)vogels, en voor veel insecten.

De Natuurwerkdag is voor iedereen

Ook zonder ervaring kun je meedoen aan de Natuurwerkdag. Bij elke klus is een klusleider aanwezig aan wie je vragen kunt stellen. Het is een mooie kans om kennis te maken met groen vrijwilligerswerk en je in te zetten voor een stukje natuur bij jou in de buurt. Je ontmoet nieuwe mensen en het is een leuke ervaring, want buiten zijn maakt blij!

Wat mij betreft ook een super leuke activiteit in de herfstvakantie waar je samen met je kinderen, neefjes/nichtjes of kleinkinderen aan deel kunt nemen!

Meer informatie en aanmelden?

Dus neem je handschoenen mee en trek je laarzen aan! Wij zorgen voor koffie en thee en iets lekkers bij de lunch en zo maken we samen Noord-Holland mooier.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog