www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Activiteiten op Buitenplaats Elswout in September en Oktober

14 augustus 2024 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

In september en oktober staan er bijzondere activiteiten gepland op Buitenplaats Elswout. Van kunstexposities tot culinaire ervaringen en educatieve excursies: er is voor ieder wat wils, georganiseerd door diverse partijen. Staatsbosbeheer werkt op verschillende vlakken mee aan deze activiteiten en op die manier is er gezamenlijk een mooi nazomer programma ontstaan op deze gastvrij culturele buitenplaats.

Open Monumentendag
Op 14 en 15 september opent de Modelboerderij haar deuren voor de jaarlijkse Open Monumentendagen. Bezoekers krijgen de unieke kans om het normaal gesloten pand uit 1884 te ontdekken. De boerderij is met zorg gerestaureerd, en op zaterdag 14 september geeft de boswachter van Staatsbosbeheer een gratis rondleiding waarin hij vertelt over de rijke geschiedenis van dit monumentale gebouw. Gratis tickets zijn te reserveren via: www.staatsbosbeheer.nl.

Pop-up Kunstatelier
Naast de Open Monumentendag wordt de Modelboerderij op 14, 15, 21 en 22 september omgetoverd tot een pop-up kunstatelier. Beeldend kunstenaars Hesje Andersson, Rogier Cornelisse, Floor Frencken, Manya van der Lip, Hans Mülleners en Henny Stevers exposeren hier hun kunst. Ook is er werk te zien van de studenten van Henny Stevers. De werken van deze zes hedendaagse Haarlemse kunstenaars zijn wonderlijk divers, zowel in discipline als in stijl, en te koop. De CoffeeJeep zorgt voor lekkere koffie, en bezoekers kunnen deelnemen aan schilderworkshops vanaf 14:00 uur.

Smaakbeleving “Voor Dag en Dauw”

Land Inzicht organiseert deze nazomer het culinaire pop-up evenement “Voor Dag en Dauw” op Buitenplaats Elswout. Tijdens zes exclusieve diners in september en oktober nemen Lotte Ooms en Paul Jonker de gasten mee op een smaakvolle reis door de geschiedenis van Elswout. Voorafgaand aan elk diner is het mogelijk om een rondleiding door een boswachter of gids van Staatsbosbeheer bij te boeken. Voor meer informatie en tickets, bezoek de website van Land Inzicht.

Paddenstoelendag

Op zondag 6 oktober vindt de jaarlijkse Paddenstoelendag plaats, georganiseerd door IVN Zuid-Kennemerland in samenwerking met Staatsbosbeheer en Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Deze dag staat in het teken van schimmels en paddenstoelen, met excursies, puzzeltochten en activiteiten voor jong en oud.Voor meer informatie over de activiteiten en het reserveren van tickets, bezoek Staatsbosbeheer.nl, de websites van Open Monumentendagen of Land Inzicht. Mis deze unieke kans niet om de schoonheid en geschiedenis van Buitenplaats Elswout te ontdekken!

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog