www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Herfst staat voor de deur, kom jij langs?

18 september 2024 Saïra van Essen in Limburg

Herfstmist

Vanochtend ging ik weer, zoals altijd, op de fiets naar het werk en ik bedacht te laat dat ik eigenlijk handschoenen had moeten pakken: de temperatuur was ’s nachts naar 6 graden gezakt en op de fiets merk je dat echt! De zomer lijkt nu echt voorbij. Jammer, maar ook de herfst is weer bijzonder in de natuur: kleuren veranderen en ook alle dieren weten dat de dagen korter worden. Wintervoorraden worden aangelegd, winterverblijven voor een winterslaap worden gemaakt. Sommige dieren blijven de hele winter actief, maar onze hazelmuizen en ook de eikelmuizen in het Savelsbos gaan in winterslaap.

Foto: Ruud-Foppen

Terwijl ik fiets vanuit Maastricht richting Schin op Geul zie ik weer veel moois langskomen: glooiende akkers, gemengde hagen, afgewisseld met stroken bos, een wijngaard, fruitboomgaarden en graften, allemaal gesluierd door een laagje mist. Mooi hoor! Die koude handen warmen wel weer op…

Foto: Joos-Swijghuizen

Wat ook leuk is om in dit nieuwe seizoen te ondernemen, is een mooie excursie die door het Gerendal in Zuid-Limburg voert. Op zaterdag 24 oktober is het zover. Meld je aan op de website Staatsbosbeheer: excursie in Gerendal en wandel mee vanaf 9:30 tot 12:00 uur. We hebben het expres in de herfstvakantie gepland, zodat iedereen erbij kan zijn. Het mooie landschap, de mergellandschapen en de mooie herfstkleuren: Zuid-Limburg op zijn mooist!
Boek je snel? Dan is er vast nog een plekje voor je.

Foto: Marco van de Burgwal
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog