www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Zomervakantie

22 juli 2024 Saïra van Essen in Limburg

Foto: Marco van de Burgwal

Je merkt het misschien zelf ook: allerlei collega’s zijn op vakantie en zelf ga je misschien ook nog even lekker weg: het is tijd voor zomervakantie! Even geen wekker zetten en tijd om jezelf weer even op te laden met energie van de zon èn nieuwe ervaringen. Zelf ga ik kamperen en mooie stukken van Nederland verkennen. Ik merk wel dat Zuid-Limburg me al na aan het hart ligt: stiekem vergelijk ik andere delen van Nederland een beetje met ons mooie Zuid-Limburg.

 

Foto: Janneke de Groot

Dat is natuurlijk appels met peren vergelijken, maar we mogen wel trots zijn op alles wat we in Nederland te bieden hebben: van Waddeneilanden, veenweidegebieden, moerassen, uitgestrekte bossen, onze kust en stuifduinen, paars gekleurde heideterreinen tot aan ons mooie Heuvelland met hellingbossen, kalkgraslanden en orchideeën.

Foto: Twan Teunissen

Ik hoop dat je deze zomer ook weer kunt genieten van alle bijzondere flora en fauna waar we als mens ook zelf onderdeel van zijn. Misschien kom je wel oog in oog te staan met een ree, een wilde kat, hazelworm, hazelmuis (hieronder ligt er nog eentje heerlijk te slapen) of zie je een buizerd of rode wouw vliegen. Stuk voor stuk speciaal! Juist omdat je wat meer rust ervaart in je vakantie, sta je er ook wat meer voor open om de natuur te ervaren. Niets moet, maar jezelf onderdompelen en lekker ervaren kan gewoon! Heel veel plezier en geniet van je zomer.

Foto: Ruud Foppen

Zomerse groet uit Zuid-Limburg

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog