www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Nieuwe wandelroutes in het Westerkwartier: De Drie Polders en Polder de Dijken-Bakkerom

13 juli 2024 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Vrijdag 12 juli was een bijzondere en feestelijke dag in het Westerkwartier. Onder begeleiding van Staatsbosbeheer vond de officiële opening plaats van twee nieuwe wandelgebieden: De Drie Polders en Polder de Dijken-Bakkerom. Er zijn routes van 2,5 km, 2,7 km en 3,4 kilometer, dwars door deze prachtige polders van het Westerkwartier.

De Drie Polders: een mozaïek van natuur

De Drie Polders vormen een interessant gebied waar verschillende landschapstypes samenkomen en een gevarieerd geheel vormen. Tijdens de wandeling komt de rijke geschiedenis van dit gebied tot leven, met een harmonie tussen natuur en menselijke invloeden. Het gebied is ingericht als natuur- en waterbergingsgebied, wat belangrijk is voor de lokale flora en fauna. Op de ramen van Gemaal Lettelbert vind je informatie over de cultuurhistorie, waterberging en natuur in het gebied.

Polder de Dijken-Bakkerom: water- en vogelrijk

Polder de Dijken-Bakkerom is een ander fascinerend gebied, dat ook een combinatie is van waterberging en natuurontwikkeling. Het landschap wisselt tussen nat schraalland en vochtig hooiland, wat zorgt voor een grote diversiteit aan planten en dieren. Tijdens de wandeling door rustige waterpartijen hoor je diverse vogels, wat zorgt voor een ontspannen ervaring in de natuur.

Een dag vol avontuur

We begonnen de dag om 9.00 uur bij het projectbureau, waar een gemêleerde groep wandelaars zich had verzameld. Na een korte introductie hebben we de wandelroute in De Drie Polders samen gelopen om te ontdekken wat dit gebied te bieden heeft. Het uitzicht vanaf de nieuwe uitkijktorens was indrukwekkend en het ontdekken van de routes met geïnteresseerden en omwonenden maakte de wandelingen extra bijzonder. Om 13.30 uur stond de wandelroute in Polder De Dijken – Bakkerom op het programma, inmiddels was het behoorlijk gaan regenen. Desondanks was het een geslaagde dag met betrokkenen en omwonenden.

Naar buiten!

Voor iedereen die van natuur houdt en graag wandelt, zijn deze nieuwe paden zeker de moeite waard om te verkennen. Ze bieden niet alleen een prachtige omgeving, maar ook de kans om meer te leren over natuurbeheer, waterberging en cultuurhistorie.

Ik nodig je uit om deze nieuwe gebieden zelf te komen ontdekken. Wie weet komen we elkaar tegen op een van de paden!

Alvast een fijn weekend!

Boswachter Marieke

reageren

geef een reactie

  • Pina Dekker
    15 juli 2024 om 09:14

    Wat is het mooi geworden !! Ik heb de opening gemist, maar kom zsm kijken

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog