www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Kom helpen tijdens de Natuurwerkdag in het Almeerderhout

24 oktober 2024 Casper ten Cate in Flevoland

Heb je een passie voor de natuur en wil je actief bijdragen aan het behoud van onze prachtige bossen? Dan nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan de natuurwerkdag op zaterdag 2 november 2024.

Tijdens deze Natuurwerkdag zetten we ons in voor het bestrijden van de invasieve bosrank. Deze klimplant groeit erg hard op onze voeding-rijke kleibodem. Hij groeit vanaf de grond tot wel helemaal bovenin de kroon van de boom, net zo lang tot hij de boom of struik helemaal overwoekert en daarmee al het licht afneemt waardoor de boom of struik doodgaat. Daarmee bedreigt hij de diversiteit van onze mooie bossen en met jouw hulp kunnen we dit probleem aanpakken. Samen met een groep enthousiaste vrijwilligers gaan we de handen uit de mouwen steken, ervaringen delen en genieten van de frisse lucht en de prachtige omgeving. Na afloop staat er warme soep voor je klaar om de natuurwerkdag gezellig met elkaar af te sluiten.

 

Praktische informatie:

  • Wanneer: zaterdag 2 november, 2024
  • Waar: Waterlandse Bos, verzamelpunt Kemphaanlaan 4, 1358AG Almere
  • Tijd: Van 10:00 tot 13:00
  • Wat mee te brengen: Zorg voor stevige schoenen of laarzen en werkhandschoenen. Mocht je een eigen snoeischaar hebben neem deze dan ook vooral mee.
  • Staatsbosbeheer zorgt voor koffie/thee, en een warm soepje

Meld je aan via de website van de Natuurwerkdag en maak samen met ons het verschil!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog