www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Testers gezocht voor nieuwe app: duik in een Virtueel Bosavontuur!

23 oktober 2024 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

Heb je zin in een spannend avontuur in de natuur, maar met een technische twist? Wij zijn voor 29 oktober tussen 10 en 15 uur op zoek naar enthousiaste testers voor onze gloednieuwe app! Deze app combineert de echte wereld met de magische mogelijkheden van augmented reality (AR).

Wat doet de app? 

De app die we aan het ontwikkelen zijn, daagt je uit om virtuele dieren, planten en andere bijzondere objecten te spotten in een AR-wereld van het Stadsbos Almeerderhout. Terwijl je door de camera van je telefoon kijkt, ontdek je soorten die verstopt zitten in het stadsbos. 

Het doel is om allerlei soorten uit het stadsbos te verzamelen en een plekje te geven in jouw eigen “bosmuseum”. Tijdens het spelen leer je allerlei leuke weetjes over de dieren en planten die je onderweg tegenkomt. 

De app is ontworpen voor kinderen en gezinnen, maar ook voor volwassenen die houden van een uitdagende speurtocht in de natuur. Het is een leuke en leerzame manier om de natuur te ontdekken. 

Waarom hebben we jou nodig? 

Voordat we de app officieel lanceren, willen we zeker weten dat alles soepel werkt. Daarom hebben we jouw hulp nodig! Jij gaat als tester op 29 oktober, ergens tussen 10 en 15 uur, aan de slag en helpt ons door feedback te geven over jouw ervaring. Wat vond je leuk? Wat kan beter? En zijn er dingen die niet helemaal goed werken? Jouw ervaringen zijn goud waard voor ons! 

Wat kun je verwachten? 

  • Een route van 2 km door het prachtige Almeerderhout, waarbij je met de app op speurtocht gaat. 
  • Tijdens je wandeling houden we je voortgang in de gaten en maken we video-opnames. Geen zorgen, deze beelden worden niet openbaar gemaakt – ze zijn puur voor intern gebruik en om jouw feedback beter te begrijpen. 
  • Na afloop krijg je van ons een kop warme chocolademelk (met slagroom, als je wilt) in het restaurant van ons Buitencentrum. 

Praktische informatie 

  • De app is beschikbaar voor iPhones vanaf de iPhone 10 en Android-toestellen die niet ouder zijn dan 10 jaar. 
  • Zorg ervoor dat je telefoon goed is opgeladen en trek stevige schoenen aan die vies mogen worden. Dit is immers een buitenavontuur! 
  • Het testen kost jou helemaal niks. 
  • Geen zorgen over je mobiele data, op het Buitencentrum is wifi beschikbaar om de app voor te bereiden. 
  • Er zijn verschillende tijdsloten waarin een gezin/groep (max 5 personen) kan starten met de test. Elke 15 min kan er een nieuwe groep starten. 
  • De starttijden: 10 uur, 10.15 uur, 10.30 uur, 10.45 uur, 11 uur, 11.15 uur, 11.30 uur, 11.45 uur, 13 uur, 13.15 uur, 13.30 uur, 13.45 uur, 14 uur, 14.15 uur, 14.30 uur, 14.45 uur 

Ben je klaar voor dit avontuur en wil je ons helpen om de app nog beter te maken? Meld je dan aan als tester en ontdek hoe leuk het kan zijn om de natuur te verkennen via augmented reality! 

Je kunt je hier aanmelden als tester voor de test van de app. Vergeet niet om door te geven: 

  • Je voorkeur starttijd 
  • Contactgegevens inclusief telefoonnummer  
  • En aantal deelnemers 

Aanmelden kan via de mail: boswachtersalmere@staatsbosbeheer.nl 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog