www.boswachtersblog.nl/ BuitenPlaatsen

Here's something for the weekend #104

7 maart 2014 Kunsthistoricus Marcel van Ool in BuitenPlaatsen

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ArOnn1tWzFc?rel=0]In onze 9 buitencentra, op onze 3500 kilometer gemarkeerde routes en bij onze 1800 informatiepanelen tref ik ze heel vaak aan: ANWB-echtparen. Hun graad van organisatie dwingt bewondering af. En je kunt er ook prima grapjes over maken. Maar zonder het ANWB-echtpaar komen wij op geen  stukken na aan onze 150 miljoen bezoeken per jaar. Het echtpaar staat voor een bijzondere mengeling van consumptief én betrokken, maar het moet niet te dol worden.
Het ANWB-echtpaar ziet het liefst dat alles op orde is. En daar gaat het wringen. Staatsbosbeheer  heeft wel geld voor de basisvoorzieningen maar onderhoud voor ruiter- en mountainbikepaden, speelbossen en recreatieplassen is niet meer gedekt. Heel sneu voor bijvoorbeeld de kleinkinderen van het ANWB-echtpaar.
Dit weekend ga ik heel ANWB-echtparig op pad. Ik ga naar het Nederlands Kampioenschap Maasheggenvlechten. Dat wordt gehouden tussen Beugen en Oeffelt. En er is een NS-wandeling tussen Boxmeer en Cuijck die je praktisch langs de locatie voert. Heb ik ook nog buienradar gecheckt (het wordt prachtig) en misschien koop ik nog wel een broodtrommel en thermosfles. Handig voor onderweg.

reageren

geef een reactie

  • meta
    7 maart 2014 om 13:25

    Ik weet niet hoe ‘ANWB’ het gaat worden, mijn oog viel op het volgende zinnetje op hun webpagina:
    Het NK speelt zich af in een autovrije wereld: heggenvlechters, koeien, paarden, folklore, spelende kinderen enz…

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog