www.boswachtersblog.nl/ Biesbosch

Staatsbosbeheer is verhuisd naar Lijnoorden 15

1 december 2014 Staatsbosbeheer in Biesbosch

zinkstuk[1]
Een zinstuk bestaat uit ‘wiepen’ van wilgenhout. (foto: Jacques van der Neut)
Het poldergebied bij Werkendam verandert in rap tempo. “Niet alleen het ons omringende polderlandschap gaat op de schop”zegt Peter van Beek, directeur van het Biesbosch Museum in Werkendam. “Ook wij zijn op dit moment bezig met een ingrijpende verbouwing waardoor we zo’n acht maanden gesloten zullen zijn.”

Portocabin
In het Biesbosch Museum heerst veel bedrijvigheid. Uitgestalde collecties worden afgebroken. De bekende steur, in de vitrine vlakbij de balie, is naar elders afgevoerd. De medewerkers van het Biesbosch Museum nemen zo lang hun intrek in een portocabin vlak voor de ingang. Zij blijven daar bereikbaar onder hetzelfde telefoonnummer. Ondanks de verbouwing blijven sommige activiteiten, zoals wandelen door de Noordwaard en de Pannekoek mogelijk, net als de rondvaarten. “Alleen moeten de mensen daarvoor opstappen bij de Spieringsluis. Op onze website www.biesboschmuseumeiland.nl staan dergelijke wijzigingen aangegeven.” In juni 2015 gaat het verbouwde Biebosch Museum weer open. Zij bieden dan ook onderdak aan het VVV servicepunt Altena Biesbosch en medewerkers van Staatsbosbeheer en het Parkschap Nationaal Park De Biesbosch. In de bovenverdieping van het museum waren de medewerkers van Staatsbosbeheer gehuisvest. Door de sluiting moeten zij nu ook tijdelijk naar een ander onderkomen. Gert van der Linden, veldmedewerker bij Staatsbosbeheer in De Biesbosch, weet inmiddels ook wel wat verhuizen is.

tijdelijkkantoorSBB[1]
Het tijdelijke kantoor van Staatsbosbeheer aan Lijnoorden 15. (foto: Jacques van der Neut)
Verbouwing
“In de jaren ’80 beschikten wij over twee vestigingen in De Biesbosch; een op Polder De Dood en de Zuidhollanders hielden kantoor op Landgoed Dordwijk in Dordrecht. Bij een reorganisatie werden die opgeheven en samengebracht in een nieuw beheercentrum.” Op een gegeven ogenblik werden de plannen met de Noordwaard steeds duidelijker en weldra bleek dat de groene mannen op die locatie ook weg moesten voor de komst van een geul. “We verbleven kort in een portocabin, van waar we verhuisden naar het Biesbosch Museum. In verband met de drastische verbouwing verkast Staatsbosbeheer naar de vroegere woning van Mees en Mientje Burgers aan Lijnoorden 15. We zitten daar op een geïsoleerde locatie en dat is heel anders dan in een of andere woonwijk, waar je bijvoorbeeld de stekkers van computers in een stopcontact steekt en alles gelijk werkt. Zoiets is daar toch best wel een heel gepuzzel. Als de verbouwing van het Biesbosch Museum achter de rug is, keren we naar het vernieuwde pand terug.”

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog