www.boswachtersblog.nl/ Achterhoek

2 november natuurwerkdag, doe jij ook weer mee?

9 oktober 2024 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

De natuurwerkdag is de grootste vrijwilligers dag in het groen. Door het hele land steken vrijwilligers de handen uit de mouwen voor natuur en landschap. Ook bij Staatsbosbeheer in de Achterhoek zijn er weer meerdere locaties die meedoen. Dus neem je hele gezin, buren, familie en vrienden mee en meld je aan voor één van de locaties. Weten waar je aan de slag kan? kijk snel hieronder.

Beekvliet (Barchem)

Boswachters van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten en vrijwilligersgroep IVN-NMA organiseren ook dit jaar samen de Natuurwerkdag op Beekvliet- Stelkampsveld. We gaan samen met de schapen van schaapskudde de Belhamel aan de slag in een heidegebied. Door jonge boompjes weg te zagen en te knippen helpen we de heide open te houden. Na de lunch is er rond 13.00uur voor de liefhebber een kleine excursie.

Aanmelden of meer weten, klik op de link: https://www.natuurwerkdag.nl/klussen/steek-je-handen-uit-de-mouwen-op-landgoed-beekvliet/ 

De hoge linie (Doesburg)

De hoge linie is een oude militaire vestingwal rondom Doesburg. De knotbomen op de linie hebben een snoeibeurt nodig. De hoge linies zijn normaal gesproken afgesloten voor publiek dus dit is gelijk een kans om dit stukje natuur en cultuurhistorie te bewonderen. We hebben een groep vaste vrijwilligers die hier elke zaterdag aan de slag zijn, maar zij kunnen 2 november uw hulp goed gebruiken.

Aanmelden of meer weten, klik op de link: https://www.natuurwerkdag.nl/klussen/snoeiwerk-hoge-linie-doesburg/ 

Werken op het Boelekeerlspad (Halle)

Help mee met Boelekeerlspad te onderhouden door begroeiing langs het pad te snoeien en te zagen óf help mee op de heide. Het Boelekeerlspad is een wandelroute die door natuurgebied Heidehoekse Vloed en Besseldersbos loopt. Vrijwilligers, verenigd in Stichting de Boelekeerl, onderhouden het wandelpad en kunnen daarbij uw hulp goed gebruiken. Als u dan later in het jaar nog eens terugkomt om de gevarieerde wandelroute te lopen kunt u nog nagenieten van uw eigen werk.

Aanmelden of meer weten, klik op de link: https://www.natuurwerkdag.nl/klussen/werken-op-het-boelekeerlspad/ 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog